iatrogeni

Svet in življenje okoli nas, skozi zdravniške oči.

Zdravniške cokle

Komentiraj

Objavil/a dv58 24.10.2007 ob 15:26 pod Aktualno, Medicina, Slovenija

Že celi dan se pripravljam, da si bom dal duška. Prepoved nošenja cokel je seveda neumnost, tako kot še marsikaj skuhanega v paramedicinskem in upravnem delu Kliničnega centra. Če bi jih skrbela dobrobit zaposlenih bi jim lahko ponudili kvalitetna obuvala, saj marsikdo, še posebej v operacijski dejavnosti stoji ves dopoldan. Tretjerazredni natikači, ki jih sedaj ponujajo so šele primerni za zdrse in podobne nezgode. Cela tako imenovana študija in prepoved, ki je temu sledila so priprava terena za izmikanje morebitni odškodninski odgovornosti.
V celi zgodbi najbolj zmoti zadnji komentar, češ da zdravniki radi nosimo cokle, ker lahko bolnike gledamo zviška. Takšna izjava je neumestna še posebej za novinarja, ki jo je povzel. Gospod Bunca in njegove inženirčke   pa  popolnoma razumem. Imajo nezahtevno službo, ki je dobro plačana vendar popolnoma nepomembna, še posebej v okolju, ki o poškodbah in podobnih rečeh ve zelo veliko. Zato morajo svoj manjvrednostni kompleks zdraviti s takšnimi neumestnimi in žaljivimi izjavami. Svojih bolnikov nikoli nisem in jih nikoli ne bom gledal zviška. Bolnike poskušam razumeti in jim pomagati. Zato je takšna izjava iz ust ljudi (ne morem jim reči sodelavci), ki so zaposleni v istem zavodu in nas poznajo osebno še bolj nesramna in boleča.

 • Share/Bookmark
 
7 odgovorov na “Zdravniške cokle”
 1. pet-in-g-seks - 24.10.2007 ob 15:49
  pet-in-g-seks

  prepoved cokel?!! hahaha! pa so se mi smejali, ko sem že pred letom dni ugotavljal, da bodo prišli časi, ko bomo “debeluhe streljali”.

 2. veter14 - 24.10.2007 ob 16:16
  veter14

  predlagam spremembo imena iz cokle v cokle01….in po vrst naprej, da vidimo kdo se bo navelical…stevilk je dovolj…COKLE9999999999

 3. frajgajst - 24.10.2007 ob 17:52

  Hmm.., ko poslušam takšne in podobne cvetke se sprašujem..z ogorčenjem in jezo vsebi, kaj nekateri res nimajo nič pametnega za počet in na ta način kradejo ljudem denar, bogu pa čas..
  Ja pa saj ni čudn, po eni strani jih tako naučijo v naših velecenjenem šolskem sistemu, se mi zdi, da je največja pridobitev šolanja tista, ki ne pusti razmnišljanja s svojo glavo..po drugi strani imajo pa dobr vzged, ki očitn vleče bolje kot kmečki furmanski konj, v našem državnem administrativnem aparatu, kjer se dela..če se dela..sam da se dela…pa če se tud nč ne dela..
  Inovativnost in kreativnost tega kadra..haha..očitn vključno s temi inšpekcijskimi službani je res na zavidljivem nivoju..
  AH..pa saj je očitn povsod tako, kjer ima država prste vmes….
  Včasih so dejali, da je treba dati cesarju kar je cerajevega in bogu, kar je božjega.., danes pa se sprašujem čigava lastnina smo mi..??

 4. minnie - 24.10.2007 ob 18:10
  minnie

  Oh, kar nekaj profesorjev se bo torej moralo preobuti :D Kaj pa najnovejši plastični ”cokli”; so tudi prepovedani? (no, te bi lahko že iz estetskega vidika ukinili :D )

 5. Novak Marko - 4.11.2007 ob 13:43
  Novak Marko

  Ja, crooksi so zelo popularni zadnje čase. Pa pravijo, da so zelo odobni.

 6. poezija - 6.11.2007 ob 15:45
  poezija

  Ko sem zasledila to novico na TV, nisem mogla verjeti, da je kaj takega v neki ustanovi lahko predmet pogovra, kaj šele medijsko odmeven dogodek :-( . Sem prepričana, da obstaja najmanj en problem, ki je bolj pereč od obutve, ki to sploh ni. Mogoče dva, petdeset, sto problemov…?
  Na tleh, ki drsijo, ti lahko spodrsne v katerikoli obutvi! In to vsakomur, ne samo zdravnikom v coklah.

  Vse cokle na grmado!
  Nekdo bo pa spet sklenil dober “biznis”.
  :-( Nevenka

 7. dv58 - 7.11.2007 ob 10:01

  Hvala za komentar. Tudi jaz sem razmišljal o tem kdo bo dobil provizijo ob nabavi dovoljenih cokl.

  DV

Na vrh

Komentiraj

Za komentiranje morate biti prijavljeni.