Zdravniške cokle

Že celi dan se pripravljam, da si bom dal duška. Prepoved nošenja cokel je seveda neumnost, tako kot še marsikaj skuhanega v paramedicinskem in upravnem delu Kliničnega centra. Če bi jih skrbela dobrobit zaposlenih bi jim lahko ponudili kvalitetna obuvala, saj marsikdo, še posebej v operacijski dejavnosti stoji ves dopoldan. Tretjerazredni natikači, ki jih sedaj ponujajo so šele primerni za zdrse in podobne nezgode. Cela tako imenovana študija in prepoved, ki je temu sledila so priprava terena za izmikanje morebitni odškodninski odgovornosti.
V celi zgodbi najbolj zmoti zadnji komentar, češ da zdravniki radi nosimo cokle, ker lahko bolnike gledamo zviška. Takšna izjava je neumestna še posebej za novinarja, ki jo je povzel. Gospod Bunca in njegove inženirčke   pa  popolnoma razumem. Imajo nezahtevno službo, ki je dobro plačana vendar popolnoma nepomembna, še posebej v okolju, ki o poškodbah in podobnih rečeh ve zelo veliko. Zato morajo svoj manjvrednostni kompleks zdraviti s takšnimi neumestnimi in žaljivimi izjavami. Svojih bolnikov nikoli nisem in jih nikoli ne bom gledal zviška. Bolnike poskušam razumeti in jim pomagati. Zato je takšna izjava iz ust ljudi (ne morem jim reči sodelavci), ki so zaposleni v istem zavodu in nas poznajo osebno še bolj nesramna in boleča.

 • Share/Bookmark

7 komentarjev na "Zdravniške cokle"

 1. pet-in-g-seks, dne 24.10.2007
  pet-in-g-seks

  prepoved cokel?!! hahaha! pa so se mi smejali, ko sem že pred letom dni ugotavljal, da bodo prišli časi, ko bomo “debeluhe streljali”.

 2. veter14, dne 24.10.2007
  veter14

  predlagam spremembo imena iz cokle v cokle01….in po vrst naprej, da vidimo kdo se bo navelical…stevilk je dovolj…COKLE9999999999

 3. frajgajst, dne 24.10.2007

  Hmm.., ko poslušam takšne in podobne cvetke se sprašujem..z ogorčenjem in jezo vsebi, kaj nekateri res nimajo nič pametnega za počet in na ta način kradejo ljudem denar, bogu pa čas..
  Ja pa saj ni čudn, po eni strani jih tako naučijo v naših velecenjenem šolskem sistemu, se mi zdi, da je največja pridobitev šolanja tista, ki ne pusti razmnišljanja s svojo glavo..po drugi strani imajo pa dobr vzged, ki očitn vleče bolje kot kmečki furmanski konj, v našem državnem administrativnem aparatu, kjer se dela..če se dela..sam da se dela…pa če se tud nč ne dela..
  Inovativnost in kreativnost tega kadra..haha..očitn vključno s temi inšpekcijskimi službani je res na zavidljivem nivoju..
  AH..pa saj je očitn povsod tako, kjer ima država prste vmes….
  Včasih so dejali, da je treba dati cesarju kar je cerajevega in bogu, kar je božjega.., danes pa se sprašujem čigava lastnina smo mi..??

 4. minnie, dne 24.10.2007
  minnie

  Oh, kar nekaj profesorjev se bo torej moralo preobuti :D Kaj pa najnovejši plastični ”cokli”; so tudi prepovedani? (no, te bi lahko že iz estetskega vidika ukinili :D )

 5. Novak Marko, dne 4.11.2007
  Novak Marko

  Ja, crooksi so zelo popularni zadnje čase. Pa pravijo, da so zelo odobni.

 6. poezija, dne 6.11.2007
  poezija

  Ko sem zasledila to novico na TV, nisem mogla verjeti, da je kaj takega v neki ustanovi lahko predmet pogovra, kaj šele medijsko odmeven dogodek :-( . Sem prepričana, da obstaja najmanj en problem, ki je bolj pereč od obutve, ki to sploh ni. Mogoče dva, petdeset, sto problemov…?
  Na tleh, ki drsijo, ti lahko spodrsne v katerikoli obutvi! In to vsakomur, ne samo zdravnikom v coklah.

  Vse cokle na grmado!
  Nekdo bo pa spet sklenil dober “biznis”.
  :-( Nevenka

 7. dv58, dne 7.11.2007

  Hvala za komentar. Tudi jaz sem razmišljal o tem kdo bo dobil provizijo ob nabavi dovoljenih cokl.

  DV

Komentiraj

Za objavo komentarja moraš biti prijavljen.